Jak vypadá interiér zařízený podle Vastu?

Jak vypadá interiér zařízený podle Vastu?

Možná si říkáte, jak asi takový interiér vypadá. Možná si podle země původu vastu, představujete živé barvy, různé divoké ornamenty, sošky bohů a kdo ví, co dalšího, co Vás napadne ve spojení s Indií. Ale není tomu tak! Asi budete překvapeni, pojďme se tedy společně podívat na jednotlivé inspirační obrázky.

Možná Vás překvapí, že interiér zařízený podle nauky vastu, může mít mnoho podob. Je to dáno tím, že vastu si zakládá na určitých pravidlech, ale nijak neomezuje styl interiéru. Tudíž můžete mít svůj oblíbený styl, například skandinávský, středomořský aj., zařízen dle pravidel vastu.

www.pinterest.com

Samozřejmě vastu má pár doporučení, ale nejsou povinné. Zakládá si například na práci s přírodními materiály, jako je dřevo, kámen a jiné. Nemusíte mít strach, že by celý Váš byt musel být pouze z přírodních materiálů, další vhodnou alternativou k přírodním materiálům jsou ty ekologické, recyklovatelné, více v článku o materiálech.

www.pinterest.com

Řekli jsme si, že vastu upřednostňuje přírodní materiály, jak dále tedy ovlivňuje navrhování interiéru? Řídí se pravidly umisťování nábytku, dekoračních předmětů a dalších, podle světových stran a podle toho, kterou z různých oblastí života chcete podpořit. Pokud chcete podpořit například zdraví, bohatství či inspiraci, tak vastu má tipy ke které světové straně otočit jednotlivý kus nábytku tak, aby podpořilo Vámi preferovanou oblast. Já jsem si například otočila svůj pracovní stůl tak, aby můj pohled při práci směřoval na východ, zde je totiž zóna inspirace, více se dočtete v tomto článku.

www.pinterest.com

Také je velmi důležitým ukazatelem a vodítkem při zařizování dle vastu, jaká osoba v daném prostoru žije. U každé osoby se dá určit její tělesný typ neboli dóša. Podle typu dóši se pak interiér navrhuje, jelikož musí odrážet vaši osobnost. Máme tři typy dóši a těmi jsou: váta- vzduch, pitta- oheň a kapha-voda. A jedním z pravidel vastu je: Stejné posiluje stejné. Není například vhodné, pokud máte dóšu váta, spát v severovýchodním části pokoje, jelikož to je oblast vzduchu. A jelikož stejné posiluje stejné, z nadbytku váty můžete i onemocnět. Nevíte jaký typ dóši máte, brzy představíme test, po jehož vyplnění se vše dozvíte. Máte se na co těšit.

Comments are closed.