Vastu a vibrace

Vastu a vibrace

Každému z nás se již někdy stalo, že se v nějakém prostředí, pokoji či na návštěvě u známých z nějakého důvodu necítil dobře. I když třeba na první pohled bylo dané místo krásně navrhnuto, nevadili Vám jednotlivé barvy či zařizovací předměty, zkrátka a dobře jste z místa měli špatný dojem, vytvářelo ve vás neklid a vy jste nevěděli proč. Čím to mohlo být?


O tom, že všechny věci kolem nás vibrují a že jsou tím pádem živé, jste jistě již slyšeli. Jsou na to vědecké důkazy, které popisují, že každá věc vysílá vibrace o své vlastní vlnové délce. Je jedno jde-li o květinu, židli či počítat, ale každá věc vysílá určité specifické vibrace, ať už pozitivní či negativní.

www.pinterest.com

Výjimku netvoří ani lidé, i my vyzařujeme určité vibrace, a proto má vastu za úkol sjednotit všechny vibrace do optimální harmonie. A umožnit tak obyvateli, který se v nějakém konkrétním prostoru (byt, dům, kancelář, zahrada) zdržuje delší dobu, aby našel vhodnou rovnováhu mezi pozitivními a negativními vibracemi. Jednak rovnováhu vibrací mezi danou osobou a prostorem, tak i věcí (nábytku) tento prostor vyplňující. Přičemž ty negativní se snaží minimalizovat či úplně zamezit jejich přístupu do daného prostoru.

Stalo se Vám někdy například, že jste si v obchodě koupili dekoraci, protože se Vám moc líbila a říkali jste si, že přesně pasuje do Vašeho bytu. Přišli jste domů a marně jste hledali místo, kam dekoraci umístit, šla z jednoho místa na druhé a pořád to nebylo tak nějak ono, až nakonec v lepším případě skončila někde ve skříni. Tak to mohl být příklad vibrací. V obchodě tato dekorace mohla vyzařovat úplně jiné vibrace, než u Vás doma. Anebo se zkrátka nesloučila s vibracemi okolních předmětů či nábytku.

Je důležité při navrhování, nakupování nábytku či dekorací brát v úvahu Vaše pocity, naladění a souznění s danými věcmi. Nechcete si přeci pořídit například sedačku za xx tisíc, a pak z ní nemít dobrý pocit, z nějakého důvodu. Takovou sedačku, řekněme si to na rovinu, si nekupujeme každý rok novou. A proto chce takovéto zařizovací předměty pečlivě vybírat.

www.pinterest.com

Cílem vastu tedy je, aby obyvatel žil v harmonii, a aby se jeho vibrace doplňovali či zesilovali s pozitivními vibracemi prostředí, nábytku, bytu či zahrady.

Máte i vy nějaké konkrétní zkušenosti s vibracemi- prostoru, nábytku atd. Podělte se s námi o ně v komentářích. 🙂

Comments are closed.